Over mezelf

Hoe het begon

Ik moet 7 jaar oud zijn geweest, mijn vader gaf me een camera om mijn eerste foto’s te maken. Hij legde de relatie uit tussen diafragma, sluitertijd en scherptediepte. Ik wist niet dat hij me de basisprincipes van fotografie meegaf. Ik was gewoon opgewonden om mijn resultaten te zien. Na verloop van tijd kreeg ik mijn eigen reflexcamera en begonnen we te strijden om de beste composities te vinden.

 

Verder wil ik nog verwijzen naar mijn OUDE WEBSITE die ik in 2019 startte.

Je blikt er terug op meer dan 3 jaar bloggen en fotograferen.

Het heden

Sinds ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb, kan ik eindelijk voldoende tijd investeren in fotografie.

 

Gaandeweg tracht ik mijn foto’s te laten evolueren naar meer emotioneel geladen beelden die ziel van de kijker echt raken.

Rudi Breugelmans
Natuurliefhebber | Fotograaf

MIJN VOORNEMENS

Fotografeer
met een doel

Mijn naam is Rudi, ik ben geboren en getogen in Antwerpen (België).

Zowel mijn liefde voor de natuur als mijn passie voor fotografie heeft me ertoe gebracht om mijn werk te gebruiken als middel om te pleiten voor meer respect voor onze wereld, waar we allemaal deel van uit maken.

Fotografeer verantwoord

Het is belangrijk om als fotograaf de plekken die we bezochten, steeds achter te laten op de manier zoals we ze gevonden hebben. Evenmin fotograferen we bepaalde plaatsen of personen zonder hiervoor de uitdrukkelijke toestemming verkregen te hebben.

Wat natuurfotografie betreft, ben ik aanhanger van het “Nature First” principe dat fotografen aanzetten om te werken op een duurzame manier én met een minimale impact op de kostbare locaties in de natuur.

"Is een gebrek aan interesse en kennis een excuus voor minder respectvol gedrag?"

Neen, geen excuus – wél een oorzaak!
Ik ben ervan overtuigd dat respect voor de natuur alleen kan groeien als er meer bewustwording bestaat over wat er leeft in steden, tuinen, parken en bossen. Daarom is het stimuleren van de interesse voor in onze leefomgeving zo belangrijk. Hoe meer men hier in slaagt, hoe meer het nodige respect een kans zal krijgen.

 

Net daarom krijgt de lokale flora & fauna hier de hoognodige extra credits die ze verdienen. Maar onze leefomgeving behelst meer dan enkel de natuur !
Ook urbanisaties, bedrijven, diverse infrastructuren, markante of historische gebouwen en uiteraard ook de mens zelf maakt er deel van uit.
Daarom beperken mijn foto’s zich niet enkel tot natuuropnames. Ook al deze andere onderwerpen zullen dus af en toe een verdiende plaats krijgen.

Heb je een vraag ?

Neem dan gewoon contact met mij op,

ik zal zo snel mogelijk antwoorden.

%d bloggers vinden dit leuk: