Over mezelf

Hoe het begon

Ik moet 7 jaar oud zijn geweest toen mijn vader mij een camera in de hand gaf. Hij legde me de relatie tussen diafragma, sluitertijd en scherptediepte uit en kreeg zo de basisprincipes van fotografie mee.

 

Na verloop van tijd kreeg ik mijn eigen reflexcamera. Al snel ontstond mijn interesse in close-up en macro fotografie, mede door het feit dat we onze vakanties steeds in de prachtige natuur van o.a. de alpenlanden doorbrachten.

Het heden

Sinds ik de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heb, kan ik nu meer tijd investeren in fotograferen en besloot ik om een website rond fotografie en natuur op te zetten. Wie me reeds langer volgt, herinnert zich nog mijn vorige versie die dateert  van 2019.

Gaandeweg tracht ik mijn foto’s te laten evolueren naar meer emotioneel geladen beelden die ziel van de kijker echt raken.

Rudi Breugelmans
Natuurliefhebber | Fotograaf

MIJN VOORNEMENS

Fotografeer
met een doel

De liefde voor de natuur en mijn passie voor fotografie hebben me ertoe gebracht om via mijn werk te pleiten voor meer respect voor alle vormen van leven op aarde, we maken er trouwens zelf ook deel van uit.

“Is het omdat we onze planeet gratis en voor niets kregen,
dat we er daarom zo weinig waarde aan moeten hechten?”

Fotografeer verantwoord

Het is belangrijk om als fotograaf de plekken die we bezochten, steeds achter te laten op de manier zoals we ze gevonden hebben. Evenmin fotograferen we bepaalde plaatsen of personen zonder hiervoor de uitdrukkelijke toestemming verkregen te hebben.

Wat natuurfotografie betreft, volg ik de “Nature First” principes die fotografen aanzetten om te werken op een duurzame manier én met een minimale impact op kwetsbare locaties in de natuur.

"Is een gebrek aan interesse en kennis een excuus voor minder respectvol gedrag?"

Neen, geen excuus – wél een oorzaak!
Ik ben ervan overtuigd dat respect voor de natuur alleen kan groeien als er meer bewustwording bestaat over wat er leeft in steden, tuinen, parken en bossen. Daarom is het stimuleren van de interesse voor onze leefomgeving zo belangrijk. Hoe meer men hier in slaagt, hoe meer het nodige respect een kans zal krijgen.

Net daarom krijgt de lokale flora & fauna hier de hoognodige extra credits die ze verdienen. Doch, leefomgeving is meer dan alleen de natuur !
Ook urbanisaties, bedrijven, infrastructuren, historische bouwwerken enz. maken er deel van uit.
Daarom beperken mijn foto’s zich niet enkel tot natuuropnames. Ook andere onderwerpen zullen af en toe een verdiende plaats krijgen.

Heb je een vraag ?

Neem dan gewoon contact met mij op,

ik zal zo snel mogelijk antwoorden.