Tijd voor een badje

Voor vandaag dook ik in mijn archieven en viel op een fotoreeks die ik nog niet gebruik had in mijn blog. Dacht wel dat je deze plonsende Canadese Ganzen leuk zou vinden. Het ging er heel heftig aan toe en het water spatte letterlijk alle kanten op.

Denk niet dat er veel uitleg gegeven hoeft te worden bij deze beelden, ze spreken duidelijk voor zich.  De ene wild slaand met de vleugels en tegelijkertijd schommelen met het lichaam, zodat het deugddoende water het verenkleed netjes reinigt.  De ander bijna gans opgericht uit het water, klapwiekend met de vleugels om het spoelwater weer kwijt te raken. Mij leek het wel heel effectief te zijn waarop ze het aanpakten. Na dit alles ook nog even wat tijd spenderen om de veren weer netjes te ordenen voor de volgende vlucht….

Het is niet aan te raden om dit ook eens te proberen in je badkamer en al zeker niet op Valentijn…

Bedankt voor uw bezoek

Volg m’n blog en blijf op de hoogte van nieuw verschenen berichten.

53 gedachten over “2024 – n° 013 – Mooi weer vandaag”

 1. Tu as bien fait de plonger dans tes archives Rudi, j’aime les grands oiseaux au bain, c’est toujours spectaculaire à cause de la puissance de leurs ailes qui éclaboussent largement autour d’eux. Merci et belle journée.

  1. Het was inderdaad tamelijk spectaculair, temeer omdat het er tientallen waren die tegelijkertijd aan het stoeien waren.
   Bedankt voor je reactie en nog een fijne dag gewenst.

 2. Knappe fotos Rudi ! Ze zijn allemaal mooi, maar nr9 van 11 is mijn favoriet. Laat je eigenlijk bewust de exif achterwege ? niet dat er veel mensen naar kijken waarschijnlijk.

  1. Dank je Marc en leuk om te weten naar welke beelden je voorkeur uitgaat.
   De foto’s voor op de website worden in Photoshop in een versie voor “web” opgeslagen om de grootte ervan zoveel mogelijk te beperken.

 3. Mooie serie, Rudi. Ik kijk vaak ook met bewondering naar die was- en poetsbeurten. Meestal doen ze dat wat te ver weg voor mooie, gedetailleerde foto’s. Jij had hier even geluk en daar heb je goed gebruik van gemaakt.

  1. Deze ganzen zaten aan de rand van een grote vijver in één van onze parken, ze zijn mensen gewend dusik kon ze wel tot op enkele meters naderen en met een beetje inzoomen lukte het me gemakkelijk om deze foto’s te nemen.
   Fijne dag verder en groetjes Jan.

 4. Helemaal waar…dit zijn heerlijke foto’s om naar te kijken Rudi. Wel goed gekozen jouw woordkeuze ‘gans’ opgericht (of was dat niet bewust gekozen? Dat is ook mogelijk.)

  1. Ja Willie het ging er best wel heftig aan toe ik voelde de luchtverplaatsingen heel duidelijk vanop het punt waar ik gehurkt zat om de foto’s te nemen.

 5. It’s a wonderful personal feeling to me to watch birds bathe, it appears they enjoy it so much. 🙂 Great shots, Rudi, these big geese I’m sure gave quite the shower to others nearby!

  1. I didn’t realy get a shower but I felt the air displacement of the air, caused by their wings. 🙂 (I was at about 5 meter distance)
   Thanks Donna for your nice comment and lots of greets.

 6. Sam.Rappen

  These photos reveal the strength and agility in the wings of the geese. Beautiful and fun!

  1. Dank je Jetske, voor de foto’s die je hier ziet, klopt dat min of meer, maar je weet niet wat er in de prullenbak belandde 🙂
   Fijn weekend en groetjes

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.