Deze 12 genoten het meeste bijval

Even terugblikken op een aantal foto’s die ik het vorige jaar gemaakt heb… Er zijn altijd wel foto’s die er bovenuit sprongen vanwege de grotere aandacht die ze kregen. Het zijn dus niet mijn persoonlijke keuzes maar deze van de kijkers op zowel dit blog als op een aantal sociale media.

Het onderstaande beeld is slechts een preview, de eigenlijke fotoreeks vindt je wat lager. De foto’s in de reeks meer onderaan kan je aanklikken om ze in ware grootte te zien.

Van deze gelegenheid wil ik eveneens gebruik maken om mijn al bezoekers te danken

Dit blog werd opgestart op 01 maart 2023 (als vervanging mijn vorig blog). Ook dit nieuwe blog werd, sinds de lancering,  weer zeer frequent bezocht. Dit resulteerde in deze cijfers van de voorbije 10 maanden:

 

 • naast 23 informatieve pagina’s er werden 90 blogberichten gepost
 • 4.481 keer werd de website bezocht
 • wat resulteerdd in 17.555 schermweergaven
 • 4.712 keer werd er een waardering gegeven
 • 5.739 keer werd er een reactie achter gelaten

Dank aan iedereen die er mee voor gezorgd hebben dat dit resultaat kon worden neergezet !

Ik mag hopen dat jullie, net als nog vele anderen, er ook in 2024 weer zullen bij zijn.

Geniet van de schoonheid van de natuur maar doe het wel met het nodige respect.

Zorg dat zij die na u komen ook nog iets moois vinden op de plek waar jij stond.

Bedankt voor uw bezoek

Volg m’n blog en blijf op de hoogte van nieuw verschenen berichten.

68 gedachten over “2024 – n° 002 – Top 9 van 2023”

 1. Superbe série qui nous fait passer de la pluie à l’été avec ses couleurs, ses fleurs, les oiseaux, papillons, libellules, tout ce que j’aime personnellement. La nature m’éblouit chaque jour et m’apprend beaucoup sur la vie et sur moi. Je ne saurais vivre sans elle.
  Je serai donc au rendez-vous en 2024 comme je l’ai été en 2023 et avec bonheur. La qualité de tes photos t’attire beaucoup de visiteurs et c’est amplement mérité. Bonne soirée Rudi et merci pour ce panel de beautés estivales…

  1. Quant à votre avis sur la nature, je le partage pleinement avec vous. Moi aussi, je ne peux pas vivre sans. Merci beaucoup pour vos gentils commentaires et pour l’intention d’y revenir en 2024 🙂 Bien sûr, cette dernière est également réciproque.

 2. ha die Rudi
  nou deze verdienen het hoor om zo eens extra in het zonnetje gezet te worden
  ik kan er niet ook maar 1 noemen die me meer aanspreekt dan de anderen
  schitterend zijn ze allemaal

 3. Daar mag je vanuit gaan dat we bij leven en welzijn gewoon langs blijven komen.
  Zou geen keuze kunnen maken want ze zijn allemaal mooi om te zien.
  Wel valt de boomklever en de zwarte specht echt op.
  Dat zal wel zijn omdat ik geniet van naar de vogels te kijken in de tuin.

  1. Heel erg bedankt Nellie voor je mooie commentaren en nu ik weet dat vogels toch een beetje je voorkeur genieten, zal ik trachten om dit jaar ook wat meer aandacht aan onze gevederde vrienden te denken.

 4. De hoogtepunten inderdaad. Wat niet wil zeggen dat andere foto’s minder zijn. Vooral de boomklever vind ik indrukwekkend. Zie er meestal niet meer van dan een flits.

  1. Heel erg bedankt voor de commentaar hoor. De boomklever is een heel mooi vogeltje en ja, deze wou best wat langer in mijn buurt blijven. Het resulteerde in een leuke reeks foto’s waarvan deze er eentje is.

 5. Wat ik van je gewend ben, stuk voor stuk foto’s om U tegen te kunnen zeggen.
  Mag ook wel zeggen: Amai Rudi, ge houdt het allemaal nogal bij! Kunt ge daar prijzen mee winnen?
  Dat van die reacties… Ja watte, dat kan al tellen. Bijna een tweede fulltime job (onbetaald)

  Groetjes,
  Marc

  1. Bedankt Marc voor je reactie en neen, prijzen heb ik er nog niet mee gewonnen. Doe het fotograferen en bloggen trouwens puur uit plezier en in de hoop dat anderen er hier en daar wat van opsteken. Soms neemt het inderdaad wel wat te veel tijd in beslag… tijd die ik dan niet aan fotograferen kan besteden. 😉

   1. Ach ja Rudi, die tijd is toch niet verloren daar het geen uitnodigend weer was om te fotograferen. Ik grapte maar, want weet heel goed dat je het doet met volle passie, en om anderen wat te leren geeft.
    Fijn weekend in ’t verschiet.

    1. Je hebt hier inderdaad een punt Marc, deze periode van het jaar is iets minder geschikt om foto’s te maken. Hoewel, als het gaat vriezen, worden het terug spannende dagen hoor.
     Jij ook een heel leuk weekend gewenst hoor.

     1. Dikke merci Rudi voor dat puntje 🙃
      Bedankt voor het compliment en voor de wens 🙏👍

 6. Bezoek aan je blog geeft me het hele jaar door zo’n fijn gevoel.
  Kiezen tussen alle foto’s doe ik niet want het zijn altijd pareltjes.
  Ik heb er vaak ook dingen van op gestoken die ik niet wist en het gaf me ook altijd moed
  op momenten dat mijn gezondheid me in de steek liet. Bij het kijken naar je foto’s voelde ik me toch verbonden met de natuur en gaf het me de moed om er steeds weer terug tegenaan te gaan.
  Bedankt

  1. Wat een prachtige commentaar, ik voel me zeer vereerd hoor… Dat mijn blogs voor jou zo therapeutische werken, had ik nooit durven denken. Anderzijds geef ik ook graag toe dat jouw kennis van de natuur (die trouwens veel verder gaat dan de mijne) me ook reeds veel geholpen heeft, om nog maar te zwijgen over de “tips” die je soms met me deelt. Toch niks leuker dan elkaar te inspireren, nietwaar. Nogmaals dank Marylou en zorg goed voor jezelf in het nieuwe jaar !

 7. All very beautiful photos. The lovely sharp focus and DOF are perfect for nature photography.

  The dragonfly looks like the male Broad-bodied chaser (Libellula depressa) on the Alamy stock photo website.

  1. You are right Vicki about the dragonfly 🙂 Thanks for your compliments, realy appreciate !
   Have a lovely weekend and looking forward to read your blog in the new year.

 8. Merci pour tous ces superbes partages de 2023, Rudi ! Bien sûr que je serai encore là en 2024 pour continuer à me régaler avec ces belles photos ! Avec toutes mes amitiés ! A très bientôt !

  1. Merci Guy pour ces compliments, votre intérêt est très apprécié. Ce sera également un réel plaisir pour moi de continuer à suivre vos articles de blog.
   Bon week-end et à bientôt,
   Rudi

  1. Merci beaucoup Sylvie, j’essaie de faire de mon mieux, mais je peux encore apprendre beaucoup… Ça fait toujours plaisir de constater qu’il y a des gens, comme toi, qui apprécient mes articles de blog.
   Bon week-end et amitiés,
   Rudi

   1. Het is het soort berichten dat een mooi overzicht geeft Rudi. Het lijkt me geen eenvoudige opgave om te weten welke foto’s nu precies de meeste bijval kregen. Ik had het mezelf daarom gemakkelijk gemaakt en zelf die keuze gemaakt 🙈.
    Voor nu, een fijne zondagavond gewenst. Koud is het inderdaad al. Muts sjaal en handschoenen kwamen al goed van pas ❄️.

 9. Je hebt een mooie serie weten samen te stellen over 2023. Ik vind het bijna ondoenlijk om een jaar terug te brengen naar 12 foto’s. Knap werk dus wat mij betreft. Hoewel het allemaal mooie foto’s zijn, ben ik momenteel het meest in de stemming voor je tweede foto.
  Prettig weekend, Rudi.

  1. Dat mag best hoor, die foto sluit misschien ook het best aan bij wat we de komende dagen mogen verwachten hé.
   Zoals je weet hebben zowel jij als ik heel veel foto’s gemaakt en het is altijd moeilijk om keuzes te maken. Daarom liet ik het kiezen ook over aan anderen (aan de hand van het aantal likes die de foto’s kregen buiten dit blog). Let wel, daar post ik enkel natuuropnames, andere thema’s komen daar niet aan bod.

  1. Deze wens kan ik alleen maar retourneren hoor want dat is ook wat ik jou graag toe wens 🙂
   Bedankt voor je waardering Marc en nog een fijn weekend gewenst.

  1. Even rechtzetten, het zijn wel degelijk foto’s die ik zelf genomen heb, maar die door anderen (op een aantal fotografie sites) de meeste “likes” verdienden door de kijkers. Misschien was het ook wel dat wat je bedoelde, maar ik geef het je voor alle zekerheid toch nog maar even mee 🙂
   Bedankt voor je wensen voor 2024 en voor jou ook een op alle vlakken succesvol jaar gewenst hoor.

 10. Mooie cijfers voor 2023 hoor.
  Ik denk dat de meesten onder ons zullen blijven komen in 2024. Hier valt altijd wel iets moois te zien en te lezen.
  Fijne dag verder.

  1. Dat is echt een mooi compliment en het werkt zeker inspirerend voor de toekomst. Bedankt voor de waardering hoor en ik hoop je te mogen blijven boeien in het nieuwe jaar.
   Nog een fijn weekend gewenst en groetjes.

 11. Cijfers… ik heb nooit een cijferhoofd gehad, dus hecht ik niet echt belang aan kijkcijfers, bezoekcijfers, enz.
  Wat ik wel weet is dat ik je blog, in de toekomst zal blijven bezoeken, anders had ik me niet ingeschreven om een mail te krijgen als je iets nieuw post. Mijn top 3 uit je uitmuntende fotografie werk uit 2013 is : 9, 10, 11 & 12 waarbij de libel (nr 10) mijn absolute favoriet is.
  Blijf creatief in je fotografie en denk eraan dat je aller mooiste foto, misschien morgen zal gemaakt worden 😎

  1. Bedankt voor je score Dirk 🙂 Ach, dit overzichtje zag ik geregeld voorbij komen en daarom dacht ik…. waarom ook niet hé. Veel cijferwerk heb ik er niet ingestopt hoor, de resultaten, die anderen gegeven hebben, sprongen er nogal duidelijk uit. Bedankt voor je trouwe bezoekjes en ik doe mijn best om 2024 weer een beetje boeiend te maken.

 12. De lezer heeft gekozen en daar hoor ik natuurlijk ook bij. Ik vind het dus een hele mooie serie. In deze periode van het jaar vind ik de foto van de besneeuwde boom het mooist. In de lente en de zomer is het weer een andere foto hoor. 😉
  Een fijne avond en een fijne zondag.

 13. Weer eens leuk dat je vorige jaar foto’s laten zien. Libel is zeker heel aparte beestje te zien.
  Kleur van deze libel had ik niet gezien. Bloemen is ook geweldig te zien.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.