Antwerpen is klaar voor de Kerst

Vorige vrijdag werd de Kertsmarkt in Antwerpen plechtig geopend. Het eerste weekend zal het zeker “koppen lopen” geweest zijn. Dus besloot ik om vorige donderdag al eens een kijkje te gaan nemen. Hoewel men nog bezig was met de opbouw, was het me toch mogelijk om reeds een paar indrukken op foto vast te leggen.

Kerstmarkt in Antwerpen

Zoals vorige jaren gaat de Kerstmarkt dit jaar ook weer door op de Grote Markt, de Handschoenmarkt, de Groenplaats (waar zich ook de schaatspiste bevindt), de Suikerrui, het Steenplein en het Hendrik Conscienceplein. Er is dus een heel veel geledenheid om te gaan genieten van een Glüwein of een jeneverke. Bart De Wever, onze burgemeester, zette ook extra politie-mankrachten in om de veiligheid te garanderen, iets wat in deze tijden van aanslagen en terreur zeker geen overbodige beslissing was.

 

Enfin, we hopen allemaal om op een vredevolle manier de Kerstdagen te kunnen doorbrengen en als het tafelen je te veel werd…. één adres: de Kerstmarkt van Antwerpen !

 

Geniet ondertussen alvast van onderstaaande eerste indrukken.

Via deze weg wens ik al mijn bezoekers alvast hele fijne Eindejaarsfeesten toe, Fijne Kerstdagen en een veilig Oudejaar.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

73 gedachten over “2023 – n° 084 – Winter in Antwerpen”

 1. Het is inderdaad een allegaartje van veel barakken, lichtjes, kraampjes en heel veel lawaai. Enfin Rudi, zo is het toch hoe ik het allemaal heb ervaren jongstleden.
  Je wist er mooie sfeerbeelden van te maken, altijd genieten om ze eens van iemand anders te kunnen zien.

  Groetjes,
  Marc

  1. Daarom ging ik voor dat de drukte van start ging hé Marc 🙂 Nadeel was wel dat men toen nog met de opbouw bezig was en dat wil je zo weinig mogelijk in beeld brengen.
   Groetjes,
   Rudi

   1. Daarin heb je de juiste beslissing genomen Rudi, want bij nacht was er wel sfeer, veel lawaai (te luid) en zatte mensen.
    Maar kon wel mooie plaatjes maken, bericht volgt nog.

    Groetjes,
    Marc

 2. Je hebt er een heerlijke sfeervolle serie van gemaakt. Hopen dat het allemaal goed gaat en er geen gekke dingen gebeuren.
  Begrijp ik dat we je hier voorlopig niet weer zien. Dank voor je wensen. Voor jou en de jouwen hetzelfde gewenst!

  1. Tot hiertoe hoorde ik nog niets over ongeregeldheden op de kerstmarkt hoor. Hopelijk blijft het zo, want in het verleden is er al genoeg gebeurd op dat vlak…

  1. Het belangsrijkste is de sfeer van samenhorigheid die men hier probeert te creëren, in deze tijden is dat meer dan nodig. Alvast een fijne start in de nieuwe week Hilde

   1. De sfeer van samenhorigheid, m.i. wordt die vooral gecreëerd door de mensen, niet zozeer door kerstkraampjes, glühwein of jeneverkes. Mij zegt het weinig. Initiatieven zoals ‘Pakje van je hart’ (op de kerstmarkt in Antwerpen en overal in ’t land) of ‘De warmste week’ juich ik eerder toe. Zou overigens ook welkom zijn tijdens het jaar, niet alleen tijdens kerst.

 3. Das sieht schon mal gut aus, was Sie uns da zeigen. Ich wusste gar nicht, dass Belgien so schöne Weihnachtsmärkte hat. Da bietet sich ein Besuch geradezu an 🙂

   1. Das ist schön zu hören, ich bin aber sicher, dass auch Belgien ganz tolle hat 🙂

 4. De uitstapjes zoekend naar kerstsfeer voor de eigenlijke kerstdagen baden vaak in een supergezellige warmte….enjoy!

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.