Fouten om van te leren

Wat doe je als het buiten somber winterweer is en je thuis zit met een verkoudheid ? Die vraag dacht ik een dikke week geleden te kunnen beantwoorden met iets wat ik op YouTube vond.  Oliedruppels op water fotograferen… 

Olie, check – water, check – een glazen schotel, check – gekleurd licht, een probleem !

Dan maar proberen met een kleurpatroon op mijn computerscherm.

Ik kan er kort over zijn… dit was niet de goede keuze. Je moet het doen met gekleurd licht uit een lichtbron zoals ook in de instructie-video te zien was.  Doe je het niet, dan krijg je dus dit…  Toch wou ik jullie deze les die ik leerde niet onthouden. De resultaten zie je hier onderaan.

Mochten er onder mijn lezers mensen zijn die er zelf reeds mee aan de slag gingen, mogen altijd reageren en tips zijn ook zeker welkom (vooral wat lichtbronnen betreft). Wat ik me ook afvraag, is waar de scherpe zwarte randen door veroorzaakt worden. Misschien door de dikwandige ovenschotel die ik gebruikte als recipiënt…

 Tonen hoe het niet moet, kan misschien ook al eens nuttig zijn.

Bedankt voor uw bezoek

Volg m’n blog en blijf op de hoogte van nieuw verschenen berichten.

59 gedachten over “2024 – n° 006 – Niet zoals verwacht”

  1. Leuke bezigheid heb je voor jezelf bedacht!
    Hier draait het fotograferen momenteel ook op een bijzonder laag pitje. Momenteel houd ik me als alternatief voornamelijk bezig met boeken lezen, en kijk hoopvol uit naar mooiere dagen waarop ik (hopelijk) weer de natuur kan intrekken, al fotograferend.

    1. Ja Hilde, de wintermaanden zijn iets minder inspirerend voor fotografen, zeker voor natuurfotografen…. Tenzij er natuurlijk vorst en sneeuw optreedt maar dat is hier ook zeer sporadisch. Dus soms is het een beetje zoeken naar alternatieven en ga je dus experimenteren (met duidelijke wisselende successen).
      Nog veel leesplezier in afwachting van beter weer !

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.