Aan alles komt een einde

Eerst en vooral mijn excuses dat ik een belofte niet na kon komen. Ik zou terugkeren naar het gebied uit mijn vorig blog om de situatie te tonen nadat de stevige nachtvorst zijn uitwerking had gehad. Doch, een verkoudheid wierp roet in het eten… Als alternatief breng ik jullie nu een aantal beelden van de langzaam inzettende dooi, genomen in het Rivierenhof – één van onze grootste parken rond de stad Antwerpen.

Bevroren maar niet schaatsen

De diverse vijvers lagen er wel degelijk bevroren bij maar op tal van plekken zorgden de vele vogels ervoor dat de vorming van een egale ijslaag werd verhinderd. Jammer voor de schaatsers, maar die kregen wél toestemming om hun sport te beoefenen op andere plaatsen in de provincie.

 

De meerkoeten daarentegen vertoonden graag hun kunstjes op het ijs. Bij de éne ging dat al wat vlotter dan bij de andere. Die op de laatste foto heeft duidelijk ambities om zich voor de Friesche Elf Stedentocht in te schrijven.

De meeuwen, anders altijd zo druk aan de weer, deden het duidelijk wat rustiger aan. Ze prefereerden een zonnebad elk ander kunst- en vliegwerk.

 

Bomen weerspiegelen zich in de dunne waterfilm die zich op de ijslaag vormde. Bevroren plassen verdampten onder invloed van de zon en gaven het geheim van de ondergrond opnieuw prijs. IJskristallen probeerden zich overeind te houden in beschaduwde hoekjes.

Ook bij het kasteel, waar bij goed weer de passanten graag verpozen op het grote terras, was het nu rustig. Slechts enkele wandelaars en een paar eenzame fietsers, waarvan er misschien toch wel ééntje de warmte opzocht van de cafetaria in het kasteel.

 

Aan alles komt een eind… aan de eerste winterprik, aan het ijs op de vijvers en gelukkig ook aan de vervelende verkoudheid.  Na een paar warmere dagen wordt er terug kouder weer voorspeld en de kans op sneeuwval neemt toe. Ben benieuwd de weervoorspellers het bij het rechte eind hebben. Ondertussen sluit ik dit blog af met nog een paar sfeerbeelden.

Als er een verbod is om te schaatsen, dan heeft dat altijd een reden.

Meestal heeft het te maken met jouw veiligheid, dus negeer zul verbod nooit.

Bedankt voor uw bezoek

Volg m’n blog en blijf op de hoogte van nieuw verschenen berichten.

76 gedachten over “2024 – n° 004 – De dooi zet in”

 1. “Aan alles komt een einde” goed bedachte titel….hopelijk snel verlost van de verkoudheid, aan de winterprik daarentegen, goed voor mooie plaatjes 🌨❄️☃️

  1. Verkoudheid is al voorbij hoor, weer terug de oude – LOL
   Het echte winterweer moeten we nog krijgen, momenteel sneeuwt het hier maar de grote lading wordt verwacht voor woensdag. Ben benieuwd…
   Gelukkig had ik toch nog de kans om een paar bevroren plaatsjes te maken, net op de valreep 🙂

 2. Verbod op schaatsen heeft inderdaad zijn reden en is er voor onze veiligheid. Schaatsten doe ik sowieso niet, dus veel gevaar dat ik door het ijs zou zakken is er niet.
  Mooie foto’s.
  Goed dat je weer de oude bent.
  Fijne maandag.

  1. Dank je Suske, het gaat weer helemaal goed ondertussen.
   Schaatsen deed ik als ik jong was, maar dan enkel op overdekte ijspistes. Nu laat ik de pret aan de anderen.

  1. For some of them, it was the first winter and the first ice under their feet…. The older birds had less problems on the ice.
   At this very moment, we have some snowfall but more will come on wednesday…. wait and see 🙂

 3. een mooie winterse reeks Rudi

  een park waar ik nog niet geweest ben, niet zo eenvoudig om er met het openbaar vervoer te komen lijkt me

  beterschap gewenst

  1. Hallo Willy, bedankt voor je reactie en om je vraag te beantwoorden hoe je er met het openbaar vervoer kan komen, geef ik je het volgende mee:
   Trein naar Antwerpen Centraal. Dan vanaf de Gemeentestraat (straat recht tegenover het Astridplein) met Tramlijn 10 naar de Turnhoutsebaan (ter hoogte van de Ter Rivierenlaan)
   In de routeplanner van DE LIJN geef je volgende vertrek- en eindpunt op:
   – vertrekpunt Gemeentestraat 21 Antwerpen (daar bevindt zich ongeveer de tramhalte)
   – eindpunt Turnhoutsebaan 285 Deurne (dit is ter hoogte van de Ter Rivierenlaan)
   Recht tegenover de Ter Rivierenlaan is er een ingang naar het park. Je komt dan na een goeie 100 m meteen bij het Kasteel dat je zag in mijn blog.
   PS: de routeplanner zal je naast de TRAM ook nog oplossingen voorstellen met buslijnen, maar de tram lijkt me het gemakkelijkste.
   Zie ook deze link:

   https://www.delijn.be/nl/routeplanner/?vertrek=Gemeentestraat+21&vertrekLt=51.21935&vertrekLn=4.41974&vertrekId=aGVyZTphZjpzdHJlZXRzZWN0aW9uOmczcTJJaVhzUm5wb09oMWdPOUhVY0E6Q2dnSUJDRE5vY1dfQVJBQkdnSXlNUQ__&vertrekType=AutosuggestEntity&vertrekLocatieType=houseNumber&vertrekAdres=2060+Antwerpen%2C+Belgi%C3%AB&aankomst=Turnhoutsebaan+285&aankomstLn=4.46939&aankomstLt=51.22022&aankomstId=aGVyZTpwZHM6cGxhY2U6MDU2dTE1NW0tODBjMjRkOGUwZjk1NDBhNjliNTk5NTJiOThhNTBmZjg_&aankomstType=AutosuggestEntity&aankomstLocatieType=place&aankomstAdres=Turnhoutsebaan+285%2C+2100+Antwerpen%2C+Belgi%C3%AB&vervoersmiddelen=bus%2Ctram%2Csubway%2Ctrain&vertrekOfAankomst=depart

   Succes en groetjes,
   Rudi

 4. choices, changes, chances

  Mooi alweer, Rudi. De foto met al die meeuwen op het ijs is mijn favoriet in deze reeks.

 5. Great captures of the Coots on the ice, makes me wonder what they are thinking as they slip and slide, and possibly fall through. You got a nice collection of images of this cold scene, and of course I love your reflections in the ice.

  1. Thanks Ellen, it was fun to see the birds moving on the ice. Speciale the younger ones as it was their first time (sorry… but I had to smile taking these shots).
   I liked the reflections of the trees in the ice layer and tried to make some shots of it…. maybe not 100% what it should have been.

   1. I’m sure you did smile, how could you not at such antics 😁.

    Maybe not 100%, but still very nice. And maybe you’ll get to try again!

 6. Mal sehen, wie es mit dem Wetter weiter geht; hier im Pfälzer Wald steckten wir noch gestern und vorgestern mittendrin in Eis, Frost und Schneewehen. Ihr Beitrag gibt die Stimmung des Winters sehr schön wieder.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.