Wonen in een voormalige brouwerij

Een recent gemaakte fietstocht eindigde bij “Het Kanaal. Inderdaad we bevonden ons aan de oever van het Albertkanaal maar eigenlijk bedoel ik iets heel anders…

“Het Kanaal” is een door Axel Vervoordt gecreëerde unieke woonbeleving in de voormalige brouwerij en mouterij aan het Albertkanaal bij Wijnegem. De oorspronkelijke 19e eeuwse gebouwen werden opnieuw tot leven gebracht.  Dit alles monde uit in een unieke mix van wonen, werken en leven.

Fotobron: internet  –  (alle onderstaande foto’s zijn eigen opnames)

Van graanstokerij tot uniek woon- & werkcomplex

In deze voormalige graanstokerij ontrolt zich een stuk geschiedenis voor je ogen. Elk deel van de site werd door telkens een ander gerenommeerd team van architecten aangepakt. Binnentuinen, patio’s en bomen omringen het pakhuis. Verder maken groene weides, kleine boomgaarden en een centrale waterpartij het geheel af. Dokterspraktijken, een restaurant, en kantoren vinden er hun onderdak en een ruime ondergrondse parkeergarage is voorzien.

Kanye West met Serena Williams als buurvrouw

Het blijft een goed bewaard geheim of Kanye West – rapper, superster, ex van Kim Kardashian en ex-presidentskandidaat, al dan niet op de Kanaalsite in Wijnegem een appartement heeft gekocht . Feit is wel dat hij meermaals is gesignaleerd in de buurt van “Het Kanaal”. In november 2021 werd hij zelfs voor een routine-controle aangehouden door een politiepatrouille , die hem totaal niet hadden herkend. Ook gaat het verhaal dat Serena Williams hier eveneens een optrekje zou hebben.

Rekening houdend met prijzen van rond de 1.200.000 € à 1.600.00 € vind ik deze flatjes persoonlijk toch wat aan de dure kant…

Axel Vervoordt

Je kunt niet over interieurdesign praten zonder Axel Vervoordt te noemen. De Belgische antiquair en interieurontwerper staat al jaren mee aan de top. Hij vestigde zich in een oud Belgisch kasteel in ’s Gravenwezel en ontwikkelde in de loop der jaren een scherp gevoel voor schoonheid en een onmiskenbare harmonieuze stijl. Je kunt gerust zeggen dat Axel Vervoordt een van de meest invloedrijke smaakmakers van zijn tijd is.

In de video onderdaan maakt u kennis met Axel en de Axel Vervoordt Company die hij in 1969 oprichtte. U krijgt tevens een kijk binnen in de gebouwen van “Het Kanaal”. Hou je van architectuur, kunst en antiek, dan is deze 10 minuten durende video zeker een must !

“Her Kanaal” is zeker niet de enige realisatie van Axel, het is slechts één van de velen die hij wereldwijd tot stand bracht.

Op zaterdag is Axel’s kunstgallerij te bezoeken. U krijgt dan toegang tot de meerdere galerieruimten, permanente installaties en de tijdelijke tentoonstellingen. De permanente kunstinstallaties omvatten werken van Anish Kapoor, James Turrell en vele andere kunstenaars aan de voet van de Silo-gebouwen.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

57 gedachten over “2023 – n° 038 – Exclusief woonproject”

  1. Ik heb genoten van dit logje, de rijkdom die je moet hebben om hier iets te kopen zal ik nooit hebben, maar dat zal me worst wezen 🙂
    Je eerste foto, bovenaan dit logje vind ik super !

    1. Maar je maar geen zorgen Dirk, ook ik ga voor deze optrekjes passen. Ten eerste vanwege de prijs maar eerlijk gezegd ook vanwege het geheel. Hoe uniek het ook is, ik denk niet dat ik me hier “thuis” zou voelen.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.