Regen, wind en zelfs sneeuw

Velen met mij zullen ongetwijfeld hoopvol uitkijken naar wat de maand april ons brengen gaat. De maand maart was zeker geen echte lentemaand te noemen. Regen, wind, hagel en zelfs sneeuw stonden op de agenda. De maartse buien deden echt hun naam eer aan. Het positieve hieraan is dat we in de voorbije maanden onze grondwaterreserves weer voldoende op pijl kregen. Misschien dat we daar de effecten van te zien krijgen in de maanden die komen. Wat ik wel reeds zag, lees je hier onderaan.

Snel verbergen voor nieuwsgierige blikken

Onder de foto’s die ik in maart maakte, waren er nog twee die ik jullie tot hiertoe onthouden heb. Een mooie kans om er de maand mee af te sluiten. Kennen doen we ze allemaal en ze kruisen vaak ons pad. Al vallen ze ons het vaakst op wanneer ze angstig langs de achterkant van een boomstam de hoogte in vluchten, toch levert zo’n schouwspel ons enkele opwindende momenten op.

Eekhoorn weetjes

De Rode eekhoorn (Sciurus vulgaris) is in de zomer vooral actief zo’n 2 uur na zonsopgang en 2 uur voor zonsondergang. Daartussen slaapt hij of is hij bezig met het verbouwen van zijn nest. Een eekhoorn besteedt slechts een tweetal uren met het zoeken naar voedsel waarbij, zeker in de winter, noten, en zaden het grootste deel van zijn menu uitmaken. Verder gaat veel tijd zitten in het verzorgen hun vacht. Verder heeft hij een hekel aan zon, daarom gebruikt hij zijn pluimstaart vaak als zonnescherm. De eekhoorn zijn belangrijkste vijand is de boommarter en de havik en ook de vos wanneer hij zich op de grond verplaatst.

Een nuttige tip:

Wie eekhoorns in de tuin op bezoek krijgt, plaats liefst een bakje met water. Uit hun droge zaden hallen ze immers te weinig vocht, ze moeten dus geregeld kunnen drinken.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

59 gedachten over “2023 – n° 010 – Hoopvol uitkijken”

  1. Ik vind rode eekhoorn hele mooie beestje om te zien. Zijn wel erg snel weg. Mooie foto’s. Lente komt wel… Word wel aangenamer temperatuur. Maar de nachten vriezen wel eens. Groetjes,

    1. Eekhoorns zijn grappige en schattige dieren, ik sla ze graag gade. We hopen allemaal op warmer en zonniger weer, een paar dagen kregen we ondertussen maar echt lente kan je het nog niet noemen hé.
      Fijne Paasdagen en groetjes.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.