En plots waren ze er

Door ons keukenraam zien we geregeld vogels die druk zoekende zijn naar insecten in de krulwilg, de hazelaar en de dennenboom die op slecht enkele meters van ons keukenbalkon lijken te gedijen. Heel af en toe komt er wel eens een gevleugelde gast (meestal een houtduif) een kijkje nemen op de balkonrand.

Duidelijke getekend door de regen en de wind

Het was ons beginnen opvallen dat er de laatste dagen duidelijk meer activiteit te zien was op ons het kleine balkon. Geregeld, wanneer we de keuken inliepen, zagen we verschrikt een klein vogeltje opvliegen. Het bleek een meesje te zijn. Daar wou ik natuurlijk meer over weten en ja… je raadt het reeds, ik wou er ook foto’s van maken. Zo gezegd zo gedaan. Al snel werd duidelijk dat het meesje dat ons het meest frequenteerde er een beetje gehavend uit zag. Vermoedelijk draagt hij de sporen van het miserabele voorjaarsweer.

Niet slechts één

Al snel besloot ik om mijn statief er bij te halen en de camera vast op te stellen. Eerst maar eens proberen wat de 200 mm lens als resultaat zou geven. Om de vogels niet op te schrikken maakte ik gebruik van mijn draadontspanner Zo kon ik me een kleine 2 meter achter mijn camera verschuilen. Het resultaat van zo’n 4 uren bespieden zie je in dit eerste mezen blogje. Al snel bleek dat het om twee verschillende meesjes ging.

Maar er bleek meer aan de hand te zijn.

Een van de mezen vertoonde geregeld een opvallend gedrag. In plaats van weer weg te vliegen, waagde het zich aan een afdaling langs de achterkant van de uit ruwe steentjes bestaande frontale borstwering. Daar moet toch wel een goeie reden voor zijn, dacht ik bij mezelf… En inderdaad, die goeie reden was er zeker. Blijf mijn blogs volgen en je komt het weldra aan de weet.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

62 gedachten over “2023 – n° 018 – Mezen op ons balkon”

    1. Ik kan je alvast meegeven dat ze nog steeds druk af en aan vliegen…. je gaat er nog meer over vernemen Willie in een van de volgende blogs. Fijn weekend !

  1. Dat ziet er inderdaad wat gehavend uit, dat meesje. Mooi om het zo van dichtbij te kunnen fotograferen, dankzij het juiste materiaal Rudi.

    1. De regen had duidelijk zijn impact op dat ene meesje… gelukkig straalde het nadien weer nadat het opgedroogd was. Een telelens was hier zeker nodig om de dieren niet te verstoren tijdens hun aanwezigheid. Fijne zondag nog en geniet van de zon.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.