En plots waren ze er

Door ons keukenraam zien we geregeld vogels die druk zoekende zijn naar insecten in de krulwilg, de hazelaar en de dennenboom die op slecht enkele meters van ons keukenbalkon lijken te gedijen. Heel af en toe komt er wel eens een gevleugelde gast (meestal een houtduif) een kijkje nemen op de balkonrand.

Duidelijke getekend door de regen en de wind

Het was ons beginnen opvallen dat er de laatste dagen duidelijk meer activiteit te zien was op ons het kleine balkon. Geregeld, wanneer we de keuken inliepen, zagen we verschrikt een klein vogeltje opvliegen. Het bleek een meesje te zijn. Daar wou ik natuurlijk meer over weten en ja… je raadt het reeds, ik wou er ook foto’s van maken. Zo gezegd zo gedaan. Al snel werd duidelijk dat het meesje dat ons het meest frequenteerde er een beetje gehavend uit zag. Vermoedelijk draagt hij de sporen van het miserabele voorjaarsweer.

Niet slechts één

Al snel besloot ik om mijn statief er bij te halen en de camera vast op te stellen. Eerst maar eens proberen wat de 200 mm lens als resultaat zou geven. Om de vogels niet op te schrikken maakte ik gebruik van mijn draadontspanner Zo kon ik me een kleine 2 meter achter mijn camera verschuilen. Het resultaat van zo’n 4 uren bespieden zie je in dit eerste mezen blogje. Al snel bleek dat het om twee verschillende meesjes ging.

Maar er bleek meer aan de hand te zijn.

Een van de mezen vertoonde geregeld een opvallend gedrag. In plaats van weer weg te vliegen, waagde het zich aan een afdaling langs de achterkant van de uit ruwe steentjes bestaande frontale borstwering. Daar moet toch wel een goeie reden voor zijn, dacht ik bij mezelf… En inderdaad, die goeie reden was er zeker. Blijf mijn blogs volgen en je komt het weldra aan de weet.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

62 gedachten over “2023 – n° 018 – Mezen op ons balkon”

 1. De pimpelmees vindt ik mooier dan de gewone koolmees, en ze is hier mooi in beeld gebracht Rudi, zelfs gehavend zijn ze prachtig.

  1. Ja, die ene pimpelmees zag er echt behoorlijk verwaaid uit… iets wat je wel kon verwachten met het weer van de voorbije dagen…. Enfin, het verhaal gaat nog verder Marc, dus blijven kijken hoor.

 2. prachtig Rudi
  wat zijn die kleine vogeltjes toch sterk hé , wind en regen en wat al niet , en ondanks hun natte pak , op pad voor voer voor hun kroost

 3. Comment ne pas être attendri devant ce petit oiseau si adorable qu’est la mésange à tête bleue. Tellement mignonne quand en plus elle est un peu ébouriffée après un bain peut-être où quand les joue les alpinistes pour atteindre les grains à manger. Merci Rudi.

  1. Alors vous voyez… pluie et vent fort… ces oiseaux ne se laissent pas empêcher d’accomplir leurs tâches quotidiennes, heureusement qu’il faisait un peu plus de soleil aujourd’hui. Les images qui suivent le montreront clairement.

 4. Magnifique cette mésange bleue version punk 🙂
  Comment l’a noté Marie, je pense qu’il sortait juste du bain….
  Belle soirée à toi Rudi et merci pour le partage de cette belle photo.

  1. Ik moet toegeven dat het inderdaad heel handig was om dit op deze manier te kunnen doen. Kopje koffie in de ene hand en draadontspanner in de andere hand. Wat een luxe !!

  1. Graag gedaan Joke. Raar dat dit blog traag opent, de beelden zijn zoals steeds in web-resolutie hoor, ik heb het intussen voor alle zekerheid gecontroleerd voor jou.

  1. Thanks Ruth for your reaction and if you will follow my blog in the comming days, the mystery will be solved 😉
   Thanks for your regisration, very kind of you.

 5. Nestje gemaakt aan buitenzijde van balkon? Meesjes hebben vaak later in de lente een 2de broedsel…..voor nog meer observatie van dichtbij hang een nestkastje, eens bewoond zal je
  merken dat hun biologische klok prima werkt 😀

 6. “In mei legt elke vogel een ei”, zo werd ons vroeger verteld 🙂
  Maar om een eitje te leggen is er een nestje nodig… dus dat is denk ik wat er nog gaat komen 😊
  Je hebt er een leuke observatie van gemaakt !

  1. Dank je Dirk 🙂 Het is lang nog geen mei hoor en toch, de activiteiten blijven gestaag door gaan. Je komt er nog wel meer over aan de weet in een van de komende blogs.

 7. Het ene pimpelmeesje ziet eruit alsof hij net een bad heeft genomen.
  Het heeft je in ieder geval een mooie serie opgeleverd. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg.

  1. Merci Guy de suivre mon blog et pour les commentaires que tu laisses. Aussi mes compliments pour le beau site Web que vous avez mis en place, je deviendrai certainement un visiteur régulier.
   Cordialement,
   Rudi

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.