Graffiti onder de spoorwegbrug

In onze stad verschijnen geregeld nieuwe muurschilderingen. Voor mij een gelegeheid om ze te fotograferen en ze dus ook op dit blog met anderen te delen. Het gaat hier over 6 werken die zich onder een spoorwegbrug bevinden op de lijn Antwerpen – Brussel  (op grondgebied Berchem).

Voor de automobilisten die voor het rood licht staan

Voor zij die met de wagen voor het rode stoplicht staan, zal het zeker iets rustgevender zijn om op deze werken te mogen kijken in plaats op een kale muur. Alleen is het jammer dat onder dergelijke oude bruggen de water-insijpeling zo erg is, dat dit geen eer doet aan deze graffiti.

De foto’s werden genomen mijn mijn mobieltje en de omstandigheden onder de brug waren ook niet echt ideaal. Vandaar mijn excuses voor de mindere kwaliteit van deze beelden.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

47 gedachten over “2023 – n° 090 – Nieuwe Street Art”

 1. Je moet echt geen excuses te maken Rudi, je hebt ons de werkelijkheid getoond zoals ze is. Meer kan je als fotograaf niet doen.
  We kunnen alleen maar hopen da de bevoegde stadsdiensten nu iets gaan doen om die water insijpeling tegen te gaan.
  Fotografie met een mobieltje komt meer en meer in trek ! (en waarom niet he ?)

  1. Denk eerder dat het een bevoegdheid zal zijn van de Belgische Spoorwegen om het nodige te doen om de brug te onderhouden. Hoe dan ook, ik denk dat de waterinsijpeling niet hun grootste prioriteit zal zijn, noch van de spoorwegen, noch van de dienst wegen & verkeer.
   Mobieltjes zijn inderdaad handig maar ze hebben wel hun beperkingen (tenzij je naar de dure en meest recente modellen overstapt).
   Groetjes en fijne eindejaarsdagen Jan.

   1. Zoals ik al eerder heb gezegd, vrees ik dat ons Belgen landje, langzaam maar zeker in het verdomd hoekje is beland… We zijn min of meer bankroet, maar niemand durft het luidop te zeggen.
    Wat mobieltjes betreft, de beperkingen ervan zie ik als een uitdaging . Doe meer met minder ! Maar dat weet jij ook wel 😉
    Een fijn en gezellig eindejaar Rudi.
    (Btw, mijn naam is Dirk en niet Jan 🙃)

  1. Absoluut Karel, er werden trouwens nog meer bruggen voorzien van street-art. Misschien moet ik er eens naar op zoek gaan, het kan altijd een kleurrijk blogje opleveren hé.

 2. Geen excuses nodig. De beelden zijn prachtig. Al dat gedweep met scherpte en belichting. Er zou een hoop verloren gaan als we daar krampachtig aan vast zouden houden.

  1. Misschien heb je hier wel een punt…. maar je probeert er toch altijd het beste van te maken hé.
   Bedankt voor je reactie en nog een fijne avond gewenst.

 3. Het zijn alle mooie kunstwerken. Vind ze zo mooi dat ze eigenlijk op een muur zouden mogen verschijnen midden in de stad

  1. Absoluut Marylou, er zijn trouwens nog meer bruggen waar men aan de slag is geweest in Antwerpen.
   Laat ons hopen dat men ze met het nodige respect behandelt.

 4. Prachtige serie, Rudi. Het zijn allemaal mooie muurschilderingen, maar de dinosaurus en de adelaars steken daar voor mijn gevoel nog net een stukje bovenuit. Het is inderdaad jammer dat ze daar aangetast worden door lekkend vocht.

 5. Het zijn prachtige kunstwerken en ik vind het heerlijk dat dit steeds meer in het straatbeeld voorkomt. Het verlevendigt de steden, veel mooier toch dan al die kale grijze muren en het voorkomt graffiti die niet zo fraai is.

 6. Wonderbare collectie van deze graffiti, en helemaal niks mis met de scherpte of zo, de foto’s zijn mooi.

 7. Belle série artistique, Rudi ! Le Street Art est par définition éphémère … mais heureusement il y a de talentueux photographes pour immortaliser ce que sont ces vraies oeuvres d’art ! Merci du partage et bonne fin d’année, Rudi ! Amitiés !

 8. Nice! The artist did a public service by painting these is a place like that. I really appreciate people who try to make life a little nicer for everyone as they go about their daily commute.

  1. Nog altijd beter wat aflopen van sijpelend water dan dat de werken overspoten worden door wildspuiters (iets wat we hier vaak snel zien gebeuren).

 9. The murals certainly make stopping at that traffic light less boring than it would usually be. They are beautiful in my opinion.

 10. Hallo Rudi,
  was für tolle Graffitis. Die sind echt der Hammer. Da kann man dem Künstler Danke sagen.
  Wünsche Dir einen guten Rutsch ins neue Jahr.

 11. Het gaat er niet zo zeer om waarmee je fotografeert, maar veel meer wie fotografeert!
  Bovendien vind ik graffiti ook kunst.
  Gezellige jaarwisseling Rudi en tot volgend jaar maar weer.
  Hans

 12. Da würde ich gerne länger bei Rot stehen!! Ich wünsche einen guten Rutsch und ein schönes 2024 mit vielen neuen inspirierenden Eindrücken!

 13. Wie spannend. Ich finde Streetart wirklich toll. Es bringt Farbe in die Stadt und fällt ins Auge, vor allem jetzt, wenn alles trüb und grau ist. Das Wasser wird die Graffiti mit der Zeit beschädigen (?), aber das macht nichts. Streetart soll vergänglich sein, das macht seinen Reiz aus, denke ich.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.