En toen was er sneeuw

Het was voor Antwerpen iets langer geduld hebben dan voor andere delen van België, maar uiteindelijk werden we toch beloond met een spaarzaam wit sneeuwtapijt. De eerste reeks beelden zijn genomen bij diverse forten die zich in een gorden rond Antwerpen bevinden.

De grachten rond de forten raakten deels tot volledig dichtgevroren, doch van schaatsen was er geen sprake wegen de onbetrouwbaarheid van het ijs. De enigen die het ijs bevolkten waren de eenden en de waterrallen.

Op zoek naar sneeuw

Zoals ik al zei, sneeuw was er echt niet veel en die er lag, verdween al snel door de opkomende zon. Dus voor winterse beelden moest ik echt plekken opzoeken waar de zon minder of totaal geen invloed uitoefende.

Zo zag de winter in de Antwerpse natuur er dus uit… niet echt spectaculair dus.

Bedankt voor uw bezoek

Volg m’n blog en blijf op de hoogte van nieuw verschenen berichten.

70 gedachten over “2024 – n° 007 – Terugblik op sneeuw en ijs”

 1. “zoeken” naar sneeuw levert toch mooie beelden op, hier een pak meer en vermits het 24u/24 bleef vriezen, alles spekglad bleef, veiligheidshalve binnen gebleven 🤣

  1. Ja, de Kempen vielen duidelijk meer in de prijzen wat sneeuw betreft. Aan de vriestemperaturen ontsnapten we niet niet, noch aan de twee stormen die nadien over het land trokken met bakken regen. Dan toch maar liever winterse kou en sneeuw hoor….

 2. Jij noemt het niet spectaculair, maar ik vind de foto´s wel spectaculair mooi. Zo blijkt maar weer dat men niet veel foto´s hoeft te hebben om een goede sneeuwserie te maken. Er springen een aantal foto´s uit die ik extra mooi vind, zoals de foto met de wandelaarster met de sneeuw tegen de bast van de boom. En in de tweede serie, foto 2 met de mooie lichtbaan.
  Je schrijft waterral, dat vind ik best bijzonder dat je die hebt gezien. Klopt het dat die niet in deze fotoserie staat?

  1. De waterrallen noemde ik inderdaad maar komen niet op de foto’s voor (maar ik zag ze dus wel).
   Bedankt voor de mooie commentaren op de foto’s. Denk dat je met je eigen ogen altijd anders naar een je foto’s kijkt dan dat anderen dat doen. 🙂 Fijn weekend en groetjes.

  1. Neen, de foto’s zijn genomen aan het Fort van Schoten en in Park Vordenstein (ook in Schoten).
   Fijn weekend en bedankt voor de reactie Caroline.

 3. Wat heb jij veel sneeuw gezien en er weten prachtige foto’s van te maken Rudi, en zo dicht bij huis: Vordenstein.
  Heb het ook kunnen beleven aldaar, maar wat was het koud verdorie.

 4. Diese kalten Plätze hast du dann ja gefunden, wo sich noch winterlicher Schnee erhalten hat. Bleibt abzuwarten, ob nochmal eine Kältewelle kommt; in der Zwischenzeit hatten wir beim Wetter fast alles durch… 😉

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.