Natuurgebied Plaslaar

Om de noordrand van de stad Lier te beschermen tegen wateroverlast bij extreme weersomstandigheden, legde de provincie Antwerpen in het jaar 2012 twee overstromingsgebieden aan. Een ervan is het prachtige Plaslaar vlak bij de KMO-zone Duwijck. Ondertussen is dit mooie waterrijke gebied dat eerst schaars begroeid was, uitgegroeid tot een mooie oase van rust voor water- en andere vogels.

Met de fiets door de koude naar Lier

Een kleine twee weken geleden ging ik er nog eens op verkenning. Het was een koude maar zonnige namiddag en de zon stond redelijk laag aan de horizon. Een wandeling door het Plaslaar leverde me onderstaande beelden op.Ze zijn duidelijk overladen  met goud- en roestbruine kleuren. De begroeiing is sinds de aanleg van het gebied ook aardig geëvolueerd van een bijna open waterplas tot een rijkelijk begroeid overstromingsgebied.

Een voormalig grasland zien evolueren tot een dergelijk natuurgebied, doet de hoop op een betere toekomst zeker aanwakkeren.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

60 gedachten over “2023 – n° 085 – Een laagstaande zon”

  1. Die Natur holt sich ihre Bereiche zurück, man muss ihr nur eine Chance lassen. Die Wasserspiegelungen sehen toll aus.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.