2023 – n° 056 – Lindau, parel aan de Bodensee

Het eiland Lindau

Waar we in het vorige blog kennis maakten met de route tussen Immenstaad en Lindau, krijgen we hier Lindau zelf te zien. Wie Lindau wil bezoeken (zeker als je dit in het hoogseizoen doet) moet rekening houden met grote drukte. Het is zowat de meest bekende plek aan de Bodensee die iedereen natuurlijk wil gezien hebben. Probeer er ook in de voormiddag te zijn, dat scheelt… wij waren er pas rond 15.00 u.

Lindau in 17 beelden:

Het meest karakteristieke beeld van Lindau is natuurlijk het zicht op de haveningang met de Lindauer Leuchtturm, de Bayerische Löwe en de Mangturm. Voor wie zelf een bezoek wil plannen aan Lindau kan terecht op deze Toeristische website van Lindau.

Ik kan besluiten met te stellen dat, ondanks de vele toeristen, Lindau een zeer kleurrijke stad is vol met mooie historische gebouwen waar je de sfeer van een roemrijk verleden nog duidelijk kan inademen. Wij waren alvast blij dat we er niet met de wagen maar met de fiets toekwamen. Zelfs op die manier hadden we het behoorlijk lastig om een goede plek te vinden om onze bikes achter te laten. Ja, in Lindau hebben fietsers zelfs parkeerproblemen.

 Het volgend blog brengt ons naar het bloemeneiland Mainau.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

56 gedachten over “2023 – n° 056 – Lindau, parel aan de Bodensee”

  1. De eerste foto is al gelijk een mooie binnenkomer. Het is een prachtige stad getuige je serie.
    Dat je zelfs je fiets lastig kunt stallen, dat zegt wel iets over de vele toeristen.

    1. Het havenhoofd dat je ziet op de eerste foto is dan ook meteen het uithangbord bij uitstek van Lindau.
      Wat we nog maar weinig plek vonden voor onze fietsen hangt samen met ons moment van aankomt (15.00 u) Je kan er beter in de voormiddag toekomen met de boot en dan in de namiddag terugfietsen naar je verblijfplaats 😉

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.