Een aanrader bij uitstek

Zoals jullie reeds wisten, was ik vorige maand want minder online. De reden was onze zomervakantie die we in Zuid Duitsland, met name aan de Bodensee, doorbrachten. Zoals beloofd zal je in mijn volgende blogs daar wat meer over vernemen.  Het was altijd al mijn droom geweest om daar ooit te mogen fietsen en toegegeven, het blog van Myriam C heeft er mee toe bijgedragen dat de knoop werd doorgehakt. Onze keuze was een groot succes en een aanrader voor wie wil starten met fietsvakanties.

Immenstaad als uitvalsbasis

Immenstaad ligt aan de noordelijke oever van de Bodensee en bevindt zich tussen Meersburg (gekend voor zijn wijnbouw) en Friedrichshafen (de Zeppelinstad).  Als je een rustige verblijfplaats zoekt is dit zeker een aanrader. In zowel Meersburg als in Friedrichshafen vertrekken de veerboten die je naar de overzijde van het meer voeren, richting Konstanz (D) en Romanshorn (CH). Beide plaatsen liggen op amper 10 km van Immenstaad wat best nog haalbaar is om een veer te nemen. Dit leek ons erg praktisch en dat was het dus ook.

Hier bovenaan enkele indrukken van Immenstaad en de gezellige jachthaven (boven) en twee kastelen net buiten het centrum en temidden van de druivenranken: Schloss Hersberg (midden), nu spiritueel huis voor educatie, ontmoeting & recreatie en anderzijds Schloss Kirchberg (onderaan) waar je uw vakantie kan doorbrengen in zeer riante appartementen (zie booking.com). Wij hielden het bij Hotel Krone in het centrum wat iets prijslijker was.

Ter oriëntatie

Wie graag een beetje kan volgen waar deze alsook de in de toekomst getoonde plaatsen zich bevinden, kan zich op onderstaand kaartje beroepen. Wie meer toeristische informatie zoekt over de vakantiemogelijkheden aan de Bodensee kan heel zeker op het internet terecht. Voor de fietsers: het fietspad ronddom de Bodensee behoort tot de mooiste van Europa.

 

Voor de twijfelaars

De fietspaden langs de Bodensee liggen zowat overal gescheiden van het verkeer en je komt nooit op grote verkeersaders terecht. Heel vaak fiets je met zicht op het meer en doorheen natuurgebieden. De kwaliteit van de fietspaden zijn een voorbeeld voor vele landen, zowel qua kwaliteit als qua infrastructuur. Wie twijfelt over het maken van een fietsvakantie is de Bodensee echt ideaal. Je kan zowel het meer verkennen vanuit één vaste verblijfplaats (zoals wij deden) of met een aantal overnachtingen het hele meer rond fietsen (260 km in totaal).

Volgende keer trekken we richting Meersburg en maken we tevens een korte tussenstop in Hagnau am Bodensee.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

70 gedachten over “2023 – n° 053 – Onze eerste fietsvakantie”

 1. Het ziet er veelbelovend uit, de Bodensee is voor de Duitser hét fietsvakantie gebied bij uitstek. Ben benieuwd naar het vervolg.

  1. Wel, ik kan de Duitsers geen ongelijk geven hoor, de Bodensee is echt prachtig, net zoals alle dorpjes en stadjes er omheen. We hadden een zalige vakantie en ik kan je verzekeren, het is er ook een droom om te fietsen, de fietsinfrastructuur is er buitengewoon goed !

 2. Lieber Rudi,
  wie es aussieht, habt ihr eine gute Zeit am “See” verbracht. Von meinem Wohnort aus ist der Bodensee mit dem Auto in einer guten Stunde zu erreichen.
  Viele Grüße Horst

  1. Du bist ein sehr begabter Mann, Horst, den Bodensee hast du quasi vor der Haustür. Somit ist es für Sie möglich, Tages- oder Wochenendausflüge zu planen. Für uns ist es eine 720-km-Fahrt, aber wir fanden, dass es sich mehr als gelohnt hat. Unser Urlaub war herrlich! Mehr dazu erfahren Sie in den nächsten Blogs.
   Habt einen schönen Abend und viele Grüße,
   Rudi

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.