Kastelen, wijn en drakenkelders

Waar Immenstaad bekend staat voor de teelt van appelen, zijn Hagnau en Meersburg dit voor de wijnbouw. Daarnaast is Meersburg voor mij het stadje dat de diepste indrukken naliet. Het centrum ligt tegen een tamelijk stijle helling wat zorgt voor verrassende panorama’s over de Bodensee.

Hagnau

Wie van Immenstaad in de richting van Meersburg fietst, komt na 4,5 km eerst in Hagnau terecht. De kleine autovrije dorpskern voelt meteen prettig aan. Ook het gezellige pleintje bij het meer is een pleisterplaats voor de vele passanten.

Meersburg

Vanuit Hagnau fietsen verder langs de oever van het meer richting Meersburg dat we na 5 km bereiken. Om hier een uitvoerige beschrijving te geven van Meersburg, dat zou me te ver voeren. Belangstellenden kunnen de Meersburg-info-pagina aanklikken.

Wij wandelden door het centrum en langs de oude Burg-Meersburg, langs het nieuwe Schloss Meersburg en het Staatsweingut-Meersburg. Tot slot dronken we een verfrissend bier uit een stenen kruik in de herberg/restaurant “Drachenfeuer” (echt een aanrader). Uiteraard proefden we eveneens de lokale wijntjes. Ik laat je nu verder genieten van de foto’s die voor zichzelf spreken.

Herberg & Restaurant Drachenfeuer

Loop zeker eens door de Steigstrasse en ontdek het heel aparte etablissement “Drachenfuer“. Boven de open fornuizen wacht de immense draak u op waar de naam van de zaak naar verwijst. Eens binnen waan je jezelf is een middeleeuws interieur met tal van duistere verborgen hoekjes. Ook hier spreken de foto’s wel voor zichzelf… De draak moet je ter plekke zelf maar ontdekken !

Volgende keer trekken we naar het eiland Lindau.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

72 gedachten over “2023 – n° 054 – Bodensee – Hagnau & Meersburg”

 1. Hoe meer ik hiervan te zien krijg aan de hand van jouw mooie foto’s, hoe meer het me aanspreekt. Bij de eerste reeks dacht ik zelfs in de eerste plaats aan één of ander scandinavisch land. Verrassend mooi en jullie hadden ook geluk met het weer zo te zien!

  1. Het weer viel heel goed mee, van de 6 dagen ter plekke hadden we 4 dagen stralend weer, één dag met zon en een twee korte buien waar we amper last van hadden en één dag met grotendeels bewolkt maar droog weer. Zeker niet slecht voor de zomer van 2023 in de buurt van de Alpen….

 2. Prachtig, prachtig en prachtig. Wat is het daar mooi en wat heb je dat treffend laten zien. Ik heb het al genoemd aan mijn eega, dat er mensen zijn die enthousiast zijn over de Bodensee.

  1. Wel je bent zeker niet de enige die in verleiding wordt gebracht door de schoonheid van de streek. Ook Dirk en zijn eega (zie hoger) hopen volgend jaar die kant op te gaan voor hun vakantie. Het gaat extra druk worden aan de Bodensee – LOL

 3. Oh, ich sehe gerade, dass ich ganz viele tolle Beiträge verpasst habe. Meeresburg fand ich damals auch beeindruckend, bei einer ruhigen Stunde auf einer Parkbank irgendwo über der Stadt ist mir sogar ein Fuchs begegnet. Ihre Bilder sind sehr schön.

 4. Op reis gaan is altijd gekoppeld met het enorm vastleggen van massa’s fotomateriaal, om dan achteraf een moeilijke keuze te hebben om de mooiste en meest belangrijke eruit te halen. Echt genoten van je reisbelevenissen beste Rudi, altijd leuk om dit vanuit een luie stoel te kunnen doen.
  Heb zo te zien aardig wat stof om te lezen, zoveel bericht in alle mogelijke categorieën… Top gedaan van je

  Vriendelijk groet,
  Marc

  1. Bedankt Marc, deze reeks was voor een aantal lezers dermate inspirerend, dat ze besloten om ook richting Bodensee te vertrekken (of het in te plannen voor 2024). Ondanks de uitgebreidheid blijft het een verzameling sterk samengevatte verslagen. Wie de Bodensee echt wil leren kennen, moet er zelf op ontdekking !

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.