Smullen en broeden

Zoals beloofd in mijn vorige blog, zou ik jullie nog iets meer vertellen over wat er allemaal gaande is op ons kleine balkon aan de keukenzijde.  Velen van jullie zullen zich nog herinneren dat we vorig jaar een stel pimpelmezen op bezoek hadden die het holle aluminiumprofiel van de borstwering hadden uitgekozen voor het grootbrengen van hun jonge kroost. Wel, ook dit jaar keerden ze terug. Eerst een tijdje op verkenning en ondertussen druk bezig met het bouwen (of herstellen) van hun nest.

De foto’s werden genomen door het het keukenraam en met een laagstaande namiddagzon. Ze dienen dan ook enkel te illustratie en zijn kwalitatief zeker niet mijn beste opnames.

Zware concurrentie

Op amper een halve meter van de verborgen broedplaats hangt onze bloembak met rozemarijn waar we sinds de wintermaanden een vetbol in hebben opgehangen. Het was vooral de bedoeling om de mezen terug naar deze plek te lokken, maar het voer werd natuurlijk ook door andere passanten opgemerkt…

Gelukkig maken zijn ook nog een kans

Als de grote slokkoppen verdwenen zijn en de rust terugkeert, krijgen de mezen gelukkig ook nog een kans om een graantje mee te pikken. Eind goed, al goed dus.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

63 gedachten over “2024 – n° 024 – Vliegverkeer”

  1. Klopt, die onverschrokken en soms best brutale zwarte passanten zie je zowat overal ten velde en zijn inderdaad de schrik van veel kleine zangvogels.
   Fijn Paasweekend Myriam

 1. Die grote vogels zijn soms een plaag voor de kleinere vogels…
  Hier bij ons is het soms ‘oorlog’ tussen merels, eksters, kraaien en nog een stuk of wat zwart gekleurde lawaaierige vechtersbazen. Er zitten toch een hele boel leuke foto’s tussen vind ik.
  Prettig paasweekend Rudi !

 2. Les petites mésanges à tête bleue sont parmi mes petits oiseaux préférés. J’adore les observer dans mon jardin où elles viennent sachant bien que j’ai deux chats. Elles sont débrouillardes et font bien attention de voir si les chats sont bien à l’intérieur.
  Je n’ai pas de pies dans mon jardin mais j’en vois beaucoup voler vers le grand tilleul de mon voisin, ce soit des oiseaux très intelligents et les merles aussi. Merci pour cette belle série Rudi et très jolies fêtes de Pâques.

 3. Wat is het toch geweldig om zulke mooie vogels vanuit je keukenraam te kunnen fotograferen!
  Geweldig mooie opnames.
  Nogmaals, mooie Paasdagen gewenst.
  Hans

 4. ha die Rudi
  zeker smikkelen en smullen voor jullie gevederde buurtjes en bezoek
  en de foto’s mogen er best zijn hoor

  alvast een fijn weekend groet

 5. Proficiat Rudi met deze machtig foto’s van de grote vogels op je terras. De meesjes zijn natuurlijk schattig. Fijne paasdagen.

 6. Had je nog geluk dat ze niet de hele bol meenamen…
  Prachtige foto’s van jullie balkonbewoners 🙂
  Fijn Paasweekend

 7. Toch wel erg leuk dat de pimpeltjes bij jullie weer op hetzelfde plekje broeden als vorig jaar. Precies wat wij al enkele jaren met ons merelpaar in de pergola. Je hebt van alle voorbijgangers lekker sfeervolle foto’s kunnen maken. Op deze manier heb je geen tuin nodig om van vogels te kunnen genieten.
  Ook voor jullie prettige paasdagen.

  1. Ja de pimpelmezen hebben blijkbaar een een leuke stek gevonden, hopelijk blijven ze, zoals jouw merels, jaar na jaar terugkeren.
   Fijne Paasdagen aan jullie allen !

 8. Heel mooie foto’s, die meesjes zijn toch schattig hè. Kleine brutaaltjes, maar schichtig en schattig.
  In onze tuin staat een voederhuisje waar de duiven altijd te vinden zijn, ze kruipen er zelfs in. Maar wat zij niet lusten, is voor de kleinere vogeltjes. Verder hangen in een boom vlakbij een container met zonnebloempitten en dan ook nog een containertje met vetbollen (die mogen stilaan weg, denk ik), en daar kunnen de duiven niet bij. Grotere vogels als eksters en kraaien zie en hoor ik wel in de buurt, maar voorlopig niet in onze tuin. Hopelijk blijft dat zo.

 9. The little birds may be put off by the Corvids but on our feeder the little ones nip in & out very quickly. I love to see them.

  1. This bird is called an “EKSTER” in dutch. (Pica pica is the scientifique name)
   I think it’s called the Eurasian magpie in English.
   Greets,
   Rudi

  1. Duiven passeren ook wel eens bij het voer maar mijn ervaringen met duiven zijn een stuk minder leuk… in onze straat staan kastanjebomen waar ze in slapen, als daar je wagen onder geparkeerd staat…. ik spreek van ervaring ! Bedankt voor de Paaswensen.

 10. Ha super dat de pimpelmezen weer een nestje gaan bouwen. Ik vraag mij wel eens af hoe de vogels dergelijke plekjes weten te vinden en/of onthouden voor het volgende jaar.
  Kraaien en eksters gaan niet hangen aan mezenbollen. Als je dus niet wilt dat ze ervan eten dan zou je ze hoog kunnen hangen. 😉
  Lukt het wat betreft de zorgen en het zorgen voor?
  Fijne paasdagen gewenst!

  1. Jammer genoeg is er geen mogelijkheid om de vetbollen hoog te hangen op het terras, dus laat ik de andere voorbijgangers maar hun ding doen. Het zorgt trouwens af en toe voor een beetje sensatie 🙂
   Met het “zorgen voor” lukt het tot hiertoe prima. Er gaat wel wat extra tijd inzitten maar dat heb je over voor dierbaren, toch. Anderzijds gaat er wat minder tijd naar bloggen maar tot hiertoe is er wel een haalbaar evenwicht ontstaan. Bedankt voor de bezorgdheid Jetske. Hopelijk had jij ook fijne Paasdagen.

   1. Hallo Rudi,
    ich musste die Fotos einfach noch einmal betrachten. Sie sind wirklich ganz toll.
    Lieber Gruss Claudia

    1. Immer willkommen, Claudia, ich finde es sogar eine große Ehre, dass du wieder gekommen bist, um die Fotos zu bewundern. Schönes Wochenende und liebe Grüße.

 11. Leuk dat de pimpelmees van vorig jaar weerkeert…..ze lijken me iets kleiner en fragieler dan de koolmeesjes die hij m’n buurman hetzelfde werk aan het doen zijn, waar blijven de eitjes?
  Fijne paasdagen!

  1. Er is een verschil tussen paaseitjes en mezeneitjes Anita, de eerste zijn er hier wel 🙂 ha ha ha
   Hopelijk ben je deze regenachtige Paasdag toch nog op een leuke manier door geraakt

 12. Mooie foto’s van deze vogels. Bij ons kwam twee weken geleden koolmeesjes bij ons balkon. Weet het nog van toen vogelhuisje. Is er niet meer. Je maakt prachtig foto’s. Even belangrijk update bij ons….. Fijne dag.

 13. Fantastisch mooie foto’s vind ik ze allemaal Rudi, en speciaal deze van de kauwen met hun blauwe ogen. Het zijn echte treiteraars tegenover de kleine zangvogels, doch ook de bonte specht en Vlaamse gaai komen zich tegoed doen aan al dat lekkers.

  Louter ter informatie even deze mededeling; Omdat mijn gekozen domein mij tot nu toe niet zo goed afging koos ik voor een meer toepasselijke, namelijk eentje die veel gemakkelijker gangbaar is en tevens ook zowel op Instagram, YouTube, Wikiloc reeds gebruikt wordt. Mijn nieuwste domeinnaam is: https://www.marcgaatwandelen.be/

  Groetjes, Marc

   1. Dank je wel Rudi, doet me plezier. Het andere blog is niet meer, daar alles is overgezet naar de nieuwste.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.