Smullen en broeden

Zoals beloofd in mijn vorige blog, zou ik jullie nog iets meer vertellen over wat er allemaal gaande is op ons kleine balkon aan de keukenzijde.  Velen van jullie zullen zich nog herinneren dat we vorig jaar een stel pimpelmezen op bezoek hadden die het holle aluminiumprofiel van de borstwering hadden uitgekozen voor het grootbrengen van hun jonge kroost. Wel, ook dit jaar keerden ze terug. Eerst een tijdje op verkenning en ondertussen druk bezig met het bouwen (of herstellen) van hun nest.

De foto’s werden genomen door het het keukenraam en met een laagstaande namiddagzon. Ze dienen dan ook enkel te illustratie en zijn kwalitatief zeker niet mijn beste opnames.

Zware concurrentie

Op amper een halve meter van de verborgen broedplaats hangt onze bloembak met rozemarijn waar we sinds de wintermaanden een vetbol in hebben opgehangen. Het was vooral de bedoeling om de mezen terug naar deze plek te lokken, maar het voer werd natuurlijk ook door andere passanten opgemerkt…

Gelukkig maken zijn ook nog een kans

Als de grote slokkoppen verdwenen zijn en de rust terugkeert, krijgen de mezen gelukkig ook nog een kans om een graantje mee te pikken. Eind goed, al goed dus.

Bedankt voor uw bezoek

Vergeet niet om je op dit blog in te schrijven, zo blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe berichten verschijnen

63 gedachten over “2024 – n° 024 – Vliegverkeer”

  1. Tolle Aufnahmen. Die klugen Augen der Elster kommen hier besonders gut zu Geltung. Krähenvögel sind äußerst intelligent, das rufe ich mir immer ins Gedächtnis, wenn mich ihr Geschrei nervt. Schön, dass du so viele gefiederte Freunde in deinem Garten zu Gast hast.

Ik kijk vol verwachting uit naar jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.